Over mij

Dit blog is geschreven door een tuin. Een kleine wilde natuurlijke tuin. In dit blog schrijft die tuin over alles wat hij mee maakt. Ook zul je in dit blog de belevenissen van de eigenaresse van deze tuin aantreffen. Haar naam is Jane. De tuin is haar paradijsje: Jane's paradijsje.

Het doel van dit blog is om kennis over te dragen, ervaringen te delen en iedereen die het leest enthousiast te maken
om ook op een natuurlijke manier met planten en dieren in je tuin om te gaan.

Het paradijsje van Jane: De enige tuin die zijn eigen blog heeft.

zaterdag 4 april 2015

Inspiratie #2: Een houtstapel

In een wilde tuin zoals ik dat ben, vind je regelmatig "rommel" op de grond. Blaadjes, takjes, afgestorven plantendelen en dergelijke, dat alles kun je volop vinden bij mij. Jane, mijn eigenaresse, ruimt niets op en laat alles gewoon liggen. Dit is fijn voor de planten, want dit alles composteert tot voeding die zij goed kunnen gebruiken. Het is ook fijn voor de diertjes, want zij houden niet zo van kale aarde. In al dat spul op de grond kunnen ze lekker rondkruipen. Maar zoals jullie ondertussen wel weten, is Jane altijd heel fanatiek in haar doen en laten en daarom moest er ook een houtstapel komen. Want dat is zo goed voor de diertjes.......

Toegegeven, een houtstapel ergens in je tuin op de grond heeft een enorme aantrekkingskracht op dieren. Kikkers, padden en salamanders houden ervan om zich tussen het hout te verschuilen. Diverse insecten kruipen er ook lekker tussen of gaan in het hout zelf wonen. Vogels vinden het ook fijn om tussen het hout naar insecten te zoeken. Vooral het roodborstje is altijd fanatiek tussen het hout op zoek. De merel doet het anders, die houdt ervan om boven op de stapel te gaan zitten en daar zijn liedje te murmelen. En natuurlijk zorgt dat rottende hout ook nog voor prachtige paddenstoelen. Tenminste dat wordt gezegd, bij mij is er nog niet veel van die dingen te zien, maar ja dat komt misschien nog wel als het hout wat ouder is. Als laatste argument kan ik nog aanvoeren dat het er ook gewoon leuk uit ziet, zo'n houtstapel tussen je planten. Dus er zijn genoeg redenen om ergens wat hout op de grond op te stapelen.





Dat was het weer voor deze keer. Een lekker kort stukje, maar ja, daar houden mijn lezers van. Misschien de volgende keer een langer stuk. Maar dat zien jullie wel.......de volgende keer.

(Elke zaterdag om 17.00 uur komt er een artikel online.)

Groetjes van het paradijsje van Jane.

7 opmerkingen:

  1. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I am happy you like my articles. I hope you keep reading my blog. Thank you very much for your reaction and for your compliment.

      Verwijderen
  2. Aha, jij hebt ook al bezoek uit Delhi. Dat is gewoon Spam...
    Maar leuk, hé, zo'n houtstapel. Daar gaat vast en zeker allerlei spannends gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal het goed in de gaten houden om te zien wat er allemaal gaat gebeuren. In elk geval is mijn merelkereltje er al heel blij mee. Hij vindt het heerlijk om er boven op te zitten. Hij heeft het er erg naar zijn zin. Dus alleen daarom ben ik al blij met mijn houtstapel.

      Verwijderen
    2. inderdaad, regelrechte spam; best verwijderen. Kreeg ze ook op bezoek.

      Verwijderen
    3. Deze Indianen (of zijn het cowboys) lezen Woelmuizenier ook graag. Naar huis sturen met een trap onder de broek!

      Verwijderen
  3. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

    BeantwoordenVerwijderen